About
As we developed our social entrepreneurship project, several crucial elements were particularly emphasized. With our all-female team, we aimed to create awareness and shape the social aspect of our project by working with both migrant and local women. Our goal was to foster social cohesion by enabling the local and migrant communities to get to know each other better and create new things together.
While considering how to provide employment for women at home and promote social harmony, we focused on designing and producing amigurumi toys, macrame bags, keychains, bookmarks, and bookshelf accessories. Our social entrepreneurship idea aimed to create economic opportunities for women while encouraging positive interactions and social integration. We started this journey alongside migrant women we had previously collaborated with on various projects, and their positive feedback continues to boost our motivation and enrich our experiences.
So far, we have organized three separate amigurumi training sessions, welcoming new members into our team each time. Through these sessions, we bonded faster than expected, getting to know each other better while increasing our production. When we began, our team consisted of 11 members, including the management team; now, we are working with 40 migrant and local women under the project.
The amigurumi toys produced are sold both domestically and internationally, reaching buyers in countries such as Italy, Portugal, the United States, the Canary Islands, and Syria. Additionally, for every toy sold, we gift an amigurumi toy to a disadvantaged child. In this way, we not only touch the lives of women by supporting their families economically but also bring smiles to the faces of children in need through our gifts.
......
Knitting For Hope (Umut İçin Örgü) Sosyal Girişimi 20 Aralık 2020 tarihinde Şanlıurfa’da yaşayan üniversite, yükseklisans ve doktora öğrencileri tarafından hayata geçirildi. Proje fikri, ekipteki üyelerin birlikte katılmış olduğu “Sığınmacı Gençlerin Sosyal Girişimcilik Yoluyla Dahil Edilmesi” Erasmus+ projesi kapsamında aldıkları eğitim ile filizlendi. Gençler eğitimler sırasında geliştirilen girişim fikirleri ile “Toplumda sosyal fayda nasıl sağlayabiliriz?” diyerek çalışmalarılarına başladılar.
Sosyal girişimcilik projemizi geliştirirken özellikle üzerinde durduğumuz birçok önemli unsur oldu. Sadece kadınlardan oluşan ekibimiz ile bir farkındalık oluşturmak ve göçmen ve yereldeki kadınlar ile birlikte çalışarak projemizin sosyal yönünü oluşturmayı hedefliyorduk. Böylelikle yerel halk ve göçmen halkın birbirini daha yakından tanıma, birlikte yeni şeyler üreterek aynı zamanda sosyal uyuma katkı sağlamayı hedefleyerek yola koyulduk. Daha sonra göçmen ve yerel halktan kadınlar evlerinde nasıl istihdam edilebilir ve birlikte nasıl sosyal uyumu yakalayabiliriz diye düşünürken, amigurumi oyuncak, makrome çanta, anahtarlık, kitap ayracı ve kitaplık aksesuarları tasarlama ve üretme fikri üzerine yoğunlaştık. Kadınlara hem ekonomik anlamda istihdam alanı oluşturup hem de birlikte yaşama uyum sürecinde pozitif etkileşim sağlayacağımız sosyal girişimcilik fikrimiz ile çalışmalarımıza başladık. Bu fikir doğrultusunda daha önce çeşitli projelerle bir araya geldiğimiz göçmen kadınlar ile birlikte yola çıktık. Onlardan aldığımız olumlu geri dönüşler her geçen gün motivasyonumuzu artırıyor ve her gün yeni deneyimler ediniyoruz. Şu ana kadar üç ayrı amigurumi örme eğitimi düzenleyerek her eğitim döneminde ekibimize yeni üyeler dahil ettik.
Eğitim sürecinde beklediğimizden hızlı bir kaynaşma ile hem birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı yakaladık hem de üretimlerimiz artırdık. Projemize ilk başladığımızda ekibimiz, yönetim ekibi dahil 11 kişi iken şu anda proje kapsamında 40 göçmen ve yerel kadın ile birlikte çalışıyoruz. Üretilen amigurumi oyuncaklar hem yurtiçinde hem yurtdışında alıcıları ile buluşuyor. Şu ana kadar İtalya, Portekiz, Amerika, Kanarya Adaları ve Suriye gibi çeşitli ülkelere oyuncaklarımızı gönderdik. Ayrıca satışı yapılan oyuncaklar karşılığında imkanı kısıtlı çocuklara amigurumi oyuncak hediye ediyoruz. Böylelikle bir yandan kadınların hayatlarına dokunarak ekonomik anlamda ailelerine destek olmalarına yardımcı oluyor, diğer taraftan ise imkanı kısıtlı çocuklara ulaşarak hediye ettiğimiz oyuncaklar ile yüzlerinde bir gülümsemeye vesile oluyor.